AJATUKSIA YHTEISTYÖKUVIOISTA

7. kesäkuuta 2015

Vähän nyt jännittää lähteä rustaamaan tätä, julkasemisesta puhumattakaan mutta noh.. Tiiättekö ku mä oon vähän miettiny.. Siis ihan todella miettiny — ekat tämmöset ajatukset heräs joskus ennen joulua — että voisin lähtee viemään blogia vähän kaupallisempaan suuntaan. Noniin, nyt siellä varmaan revitään hiuksia päästä, mutta malttakaa hetki niin mä koitan koota teille tähän ajatuksiani ennen mua itseäni niin kamalasti puistattaneesta aiheesta.
  Kaikki lähti joskus syksyllä siitä, kun eräs pohjoismaalainen firma otti muhun yhteyttä ja kysyi, oisinko kiinnostunu yhteistyöstä heidän kanssaan ja heidän tuotteilleen mulla olisi sillä hetkellä todella ollut tarvetta mutta ei varaa. Siinä sit kolme viikkoa ajatuksiani punnittuani tajusin, etten enää kehtaa vastata mitään, kun aikaa on kulunut niin törkeen paljon. Tökerösti ja tosi epäammattimaisesti siis jätin vastaamatta siihen sähköpostiin ja koko juttu jäi pelkän ajatuksen tasolle. Takaraivossa oli vaan se, mitä olen blogissa aikoinaan sanonut — minähän en mainosblogiksi rupea.
  Mä en edelleenkään oo nellykollaasien tai sheinside-kuteiden ylin ystävä enkä usko, että koskaan sille linjalle lähdenkään. Oon tässä nyt vaan ihan tosissani harkinnut, et kun blogi tuntuu jumittavan siellä jossain 2010-luvun alkupuolella, josko ottaisin ujon askeleen kohti aavistuksen verran kaupallisempaa blogia. Se kultanen keskitie kun on tässäkin asiassa onneksi olemassa. Kokeilisin jotain uutta ja virkistävää, toisin tähän touhuun jotain mieltä. Tähän mennessä oon siis torjunut jokaisen yhteistyöpyynnön, mutta viimesen vuoden aikana oon alkanut tutkia niitä entistä suuremmalla mielenkiinnolla. Mikä sen mielenkiinnon sitten on herättänyt? En tiedä. Koulussa hoetaan alituiseen, miten on hyvä luoda suhteita ja tarttua jokaiseen tilaisuuteen. Saan ainakin kuukausittain lukea menestystarinoita muista blogeista. Mä kaipaan tähän tuttuun ja turvalliseen bloggaamiseen jonkinlaista sykäystä. Tahdon myös tarjota teille jotain muutakin, kuin itseään toistavia postauksia, joita kirjotellessa takaraivossa jyskyttää se kamala "ei ketään kuitenkaan kiinnosta" -mantra. Miten ois vaihteeks arvonnat, alekoodit, vinkit..?

ootd 

En nyt tässä kuitenkaan sano, että asiat muuttuis jotenkin älyttömän radikaalisti ja And then she grew upista tulisi maikkarin mainostaukoon verrattavissa oleva mainosoksennus tai teksti alkaisi vilistä affiliate-linkkejä. Hyvä maku on edelleen mulle se blogimainostuksen a ja o, enkä tekisi sellaista, mitä en itse välittäisi omista lempiblogeistani lukea. Halusin vaan kertoa, että jatkossa aion suhtautua yhteistyöpyyntöihin suopeammin ja huomattavasti avoimemmin mielin, ehkä jossain vaiheessa uskaltadun itsekin ottamaan yhteyttä johonkin kiinnostavaan yritykseen. Oon kerran lähtenyt Indiedaysin kautta yhteistyöhön Instrumentariumin kanssa ja niin minä kuin tekin olitte siihen ja sen toteutukseen tyytyväisiä. Se oli musta tosi nasta juttu!
  Toivon siis, ettei siellä toisella puolen ruutuja samantien maalailla piruja seinille ja somekivitetä mua tästä hyvästä. Oon kuitenkin edelleen se sama vanha introvertti-Jenna, joka ei ihan hevillä lähde mukaan uusiin juttuihin. Taustalla tässä uudessa ajattelutavassa on silkka uteliaisuus, uutuudenviehätyksen kaipuu ja jonkin tason liikenaisvaiston herääminen. Ja valehtelisin tietysti jos väittäisin, ettei yhteistöiden kautta tarjoutuvat mahdollisuudet ja kokemukset köyhänä opiskelijana pistäis toisinaan houkuttelemaan.
  Blogimaailma on niin erilainen nykyään. Taitaa olla munkin aika hyväksyä se ja päästää irti siitä vastarannankiisken viitasta ihan lopullisesti.

31 kommenttia

 1. Mä ainakin kannatan tätä kokeilua ihan kympillä! Nimittäin musta tuntuu, että sä oot yksi niistä harvoista ihmisistä jotka oikeesti kertoisi rehellisen mielipiteensä esimerkiksi jostain nettikaupasta tai tuotteesta. Ja varmasti osaisit kulkea siellä kultaisella keskitiellä, kun joidenkin blogit on sitten taas pelkkiä yhteistyöpostauksia pullollaan. Ja oot sä tätä hommaa muutenkin niin kauan tehnyt, että mun mielestä ansaitsetkin jotain konkreettisempaa palkkaa, etenkin kun opiskelijakin olet eikä kaikkeen välttämättä ole sen tilin puolesta varaa, niin ihan positiivista että voi tällä blogillakin hyötyä kun oot tän ansiosta mainetta kummiskin jonkun verran niittänyt ja tää bloggaaminen selkeesti on sun juttusi. :-) se instrumentarium-yhteistyö oli kaiken lisäksi oikeesti hyödyllinen, kun kyse ei ollu mistään Kiinasta tilatuista rievuista vaan ihan oikeesti tärkeästä jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä rohkasusta ihan kympillä :-) Oon tässä nyt kohta vuoden päivät hengaillu blogin parissa vähän puolivillasella teholla ja oon sulkenu nää ajatukset pois mielestä moneen kertaa sen takia, mitä joskus oon aiheesta sanonut tai ollut mieltä - vähän niinkun pelännyt lukijoiden reaktiota. Nyt alan kuitenkin olla jo sellanen fossiili koko homman suhteen, että oli ehkä ihan hyvä tuoda itseä ja uutta ajatusmaailmaa esille :-D

   Ihan superia kuitenkin oikeesti kuulla, että ainakin sulla on tämmöinen luotto muhun ja mun sanomisiin :-) Aivan varmasti saatte multa "nothing but the truth" enkä mä sit muuten sellasiin juttuihin mukaan aio lähteäkään, joiden takana en seisois myös ilman yhteistyötä!

   Poista
 2. Ite oon ainakin tosi innoissani mitä tulevaisuus sulle tuo!(: kuulostaa siis todella hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Mä en henkilökohtaisesti pidä blogeissa arvonnoista, mainospostauksista yms, mutta jos kaikki postaukset ei niitä tursua niin helppohan ne on skipata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä hyvinkin! :-) En mä itekkään oo arvontatyyppi missään suhteessa koska en usko omaan arpaonneeni (:-D), mutta jatkossa ois virkistävää tarjota myös lukijoille mahdollisuuksia jos he semmosiin tykkäävät tarttua!

   Poista
 4. Ite oon ainakin tän lyhyen elämäni aikana oppinu, et enemmän kaduttaa se etten lähteny johonkin mukaan kuin se että yritin jotain uutta.
  Eli täältäkin saat kannatusta kokeiluus, uskon että suhun voi luottaa ettei tästä blogista tuu just nimenomaan sellasta "mainosoksennusta". :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin oon heränny vähän tohon samaan ajatukseen :-D Tässä on vuosien aikana tullut jumituttua muutamallakin elämän osa-alueella sinne comfort zonelle, joten pieni ittensä takalistolle potkiminen ja uusien asioiden kokeilu saattaa olla jopa ihan tervetullutta!

   Kiitos sulle luottamuksesta :-)

   Poista
 5. Mäkin aloin joskus reilu vuosi sitten uudistaa omaa ajatusmaailmaani aikaisemmin hyvinkin voimakkaan blogimainosvastaisuuden jälkeen, aikalailla samoista syistä kuin säkin. Se oli jokseenkin haastava kynnys ylittää, mutta nyt kun noita yhteistyökuvioita on jonkun verran ollut, niin eipä niistä oo itellä eikä muilla ollut mitään sanottavaa (siis muuta kuin hyvää tai neutraalia), ja miksi toisaalta olisikaan, jos sen tekee omalle tyylilleen uskollisesti ja hyvällä maulla ja muistaa pitää blogin sisällön tasapainossa. :) Joten multa heruu kyllä ymmärrystä ja luottamusta sen suhteen, että sä handlaisit rehellisen uskottavasti sulle mieluisat ja blogiin sopivat yhteistyökuviot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne alkaa kyllä olla jo niin iso pala ihan normaalia blogiarkea, etten mä ainakaan usko hyppääväni kenenkään silmille jos toteutan yhteistyöpostauksen tai kaks kuukauden aikana :-D Tavallaan sitä luulis olevan paljon helpompaa olla tämmönen vähän jälkijunassa tuleva, mut sit on noi kaikki omat vanhat periaatteet, jotka täytyy ylittää. Vaikein osa koko prosessia!

   Kiitos paljon Helmi :-)

   Poista
 6. Ehdottomasti lähet mukaan! Uskon et saat pidettyä hyvän suhteen omien postauksien ja sponssattujen postien välillä. Ja varsinkin jos lähet mukaan vaan sellasiin kamppiksiin minkä takana voit seistä nii lopputulos ei voi olla huono :) ! Sulla on tosi kiva ja massasta poikkeava blogi, joten ootan innolla (mahdollisesti) tulevia yhteistyöposteja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit, kiitos tuhannesti näistä sanoista! :-) Mäkin uskon, että tunnistan rajani kun semmonen tulee vastaan. Selkäytimessä on kuitenkin vielä se työn raskaan raataja, joka haluaa myös tehdä jotain "konkreettista" ansaintansa eteen, että ehkä semmoselta hirvittävältä ilmasen tavaran kulutusjuhlalta mun kohdalla säästytään :-D

   Poista
 7. Ei kait siinä mitään, kyllä mää ymmärrän noita sun ajatuksia :-D ite en tykkää mistään arvonnoista sun muista mutta ei mun tarvi niihin sitten osallistua eikä ne nyt niin palioa ärsytä että lakkaisin lukemasta blogias! maailma muuttuu ja ihmiset sen mukana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä :-) Itekin oon kyllä pitkään soveltanut ja sovellan edelleen tuota, et jos otsikosta paistaa yksinkertasesti joku semmonen aihe, joka mua ei kiinnosta niin skipeti skip vaan!

   Poista
 8. Ite oon ainakin niin monta vuotta ihan ilmaiseksi saanut lukea sun mukavia ja elämänmakuisia juttuja, että mieluusti suon sulle yhteistyöt ja niistä sulle tulevat edut :) Ja uskon että osaat tehä nekin jutut omalla tyylilläs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos todella paljon myös sulle! <:

   Poista
 9. Mua ei sinällään haittaa yhteistyöpostaukset, jos niissä on oikeasti rehellisesti tuotu esille mielipide tuotteesta/palvelusta tms. Ja jos ne oikeasti liittyvät jotenkin bloggaajan elämään ja "kohderyhmään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sitä yleensä toivoo jokaisen yhteistöihin mukaan lähtevän blogin kohdalla :-) En siis itsekään ihan usko, että täällä tullaan näkemään muhun tai teihin lukijoihin millään tavalla liittymättömiä yhteistyöjuttuja vaan koska "ilmasta tavaraa"!

   Poista
 10. Ihan ekaks: KYLLÄ KIINNOSTAA ihan mitkä vaan sun kirjottamat "tylsät" jutut! Ja sit tosta yhteistyöstä nii jos koet jonkun yhteistyöhyödykkeen itsellesi hyödylliseksi tai mukavaksi tai muutenvaan kivaksi nii todennäköisesti myös joku ruudun tällä puolen ajattelee samoin ja löytää näin jonkun uuden tuotteen itselleen :) että jos joku yhteistyö kiinnostaa nii annat vaan mennä, eiköhän jotakuta muutakin se kinnosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiva tietää kyllä :-) Ja oot kyllä oikeessa, blogit on hemmetinmoinen mainoskanava eikä se nyt ihan niinkään oo menny, etteikö mainostavilla blogeilla olis kysyntää! Kiitos sulle :)

   Poista
 11. Mä henkilökohtasesti tykkään sun blogissa just siitä, et kerrot sun normiarjesta :) Niin monet blogit on liikaa vaatteet sitä ja laukut tota, et niissä ei oo samastumispintaa. Täältä saa sen fiiliksen, että bloggaajatkin on vaan ihmisiä siinä missä muut ja sä olet todella fiksu, hauska ja upea sellainen :) Kunhan pysyt rehellisenä itsenäsi myös yhteistyöpostauksissa, ni lähe ihmeessä siihen mukaan!

  VastaaPoista
 12. Oi kyllä tsemppaan sinua täysillä! Mun mielestä on tosi kiva jos toisinaan blogeista saa lukea yhteistyöjuttuja (alleviivattuna toisinaan, ei siis joka päivä :'D) ihan vain jo senkin takia, että saa kuulla ainakin joiltain osin rehellisen mielipiteen tuotteista. Kun jollekin seuraamalleni bloggaajalle annetaan testaukseen tuotteita joiden ostamista olen harkinnut, vaikuttaa usein ostopäätökseeni myös testaajan mielipide. :) ja ainahan arvonnat on kivoja!

  Oon lukenut sun blogiasi jo kauan ja tullut siihen tulokseen että oot sen verran fiksu ja omalaatuinen mimmi, ettei yhteistyö sinne tänne mun mielipiteitäni muuta! :) oot huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan ihan eri juttu lukea perusteellisesti ja huolella kirjotettu juttu mielenkiintosesta tuotteesta, kuin katsoa pikanen silkkaa ylistystä oleva ja kieli ruskeana tehty telkkarimainos :-) Kiitos paljon Veeru!

   Poista
 13. Anna mennä vaan! :)

  VastaaPoista
 14. Itse en pidä yhteistyöpostauksista. Kaikissa blogeissa, mitä seuraan, sellaiset postaukset on lähes poikkeuksetta kirjoitettu huonosti ja epäuskottavasti. Lukisin mielelläni rehellisiä tuotearvosteluja, mutta ymmärrän, että mainostavat firmat eivät useinkaan halua ottaa sitä riskiä, että bloggaaja haukkuisikin tuotteen. Jos itse saisin valita, et lähtisi tähän yhteistyörumbaan mukaan, mutta jos olisin sinä, todellakin alkaisin ottaa vastaan yhteistyötarjouksia :D Kuka hölmö nyt haluaisi kieltäytyä ilmaisista tavaroista ja rahapalkkiosta. Samalla kun voi vielä luoda suhteita tulevaisuutta varten ja päästä tekemään kaikkea siistiä. Eli anna mennä vaan ja toivon että tämä uudistus antaa sinulle intoa kirjoittaa blogiasi muutenkin aktiivisemmin! Itse skippaan nuo postaukset varmaan lähes kokonaan, mutta ken tietää jos juuri sinä osaatkin tehdä noista yhteistyöjutuista kiinnostavia ja rehellisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä asian ytimessä :-D Eihän siinä, jos olisi oikeesti henkilökohtasesti varaa kokeilla kaikkea uutta ja jännittävää ominpäin, tekisin niin paljon mieluummin sillä inhoan kun tarvitsee olla riippuvainen jostain ulkopuolisesta tahosta, mutta meininki nyt opiskelevana vähän on mikä on.. Yleensä oon kuitenkin kuullut firmojen olevan todella miellyttäviä yhteistyökumppaneita, eikä painostusta heidän taholtaan pelkkään hyvään mainontaan ole ollut. Pitää vaan bloggaajana osata lukea pienetkin präntit ennen kuin lähtee mihinkään mukaan :-)

   Poista
 15. Tottakai lähdet mukaan! Ansaitset täysin kaikki mainonnan mukana tulevat bonukset ja ideat. Ne jotka valittaa voi vetää päänsä perseestä ja kohdata nykymaailman. Mikset voisi ottaa kaikkea hyötyä irti blogistasi? En oo ikinä tajunnut näitä, jotka huutelee sell outtia, ellei se mainonta sitten ole yli hyvän maun rajojen. Saadaanhan mekin tästä kaikkea kivaa, ja vaikka ei saataiskaan niin miksei voitais olla iloisia että edes sää saat tästä enemmän irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oon itsekin välillä miettinyt, et vetääkö ne blogimainonnasta mielensä pahoittavat herneen nenään myös silloin, jos esimerkiks vaikka joku radiojuontaja mainitsee saaneensa jotain testiin. Tai et, missä se raja oikeesti menee :-D Radiojuontaja on tietysti (lähes) aina ammattilainen ja suomalaisista bloggaajista 90% on harrastelijoita, mutta silti. Tekemisen meininkiä se tämäkin omalta osaltaan vaatii ja joskus vähän ikävempääkin semmoista. Kun vuosikaudet elää läppärin ja kameran kautta, katoaa hiljalleen se "läppärillä työskentely on pelkkää hupia" -ajattelutapakin. Aina ei vaan jaksa avata kommenttilaatikkoa tai lukea sähköposteja :-D

   Kiitos sulle tosi paljon!

   Poista
 16. Mielestäni saat ansaita kyllä palkkion bloggaamisesta ja yhteistyöt ja testituotteet ovat kivaa vaihtelua! Itse ainakin tykkään lukea saaduista tuotteista bloggaajien kokemuksia ja varmaan se tuo itsellesikin vaihtelua ja virkistystä:)

  VastaaPoista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne