RAMPA

11. huhtikuuta 2015


IMG_0147_retouched IMG_0097_retouched IMG_0156 IMG_0171_retouched IMG_0102 IMG_0114 IMG_0179_retouched

Sirilimpsis ja sillai! Kameraan on viimepäivinä kertynyt satunnaisia kuvia satunnaisista asioista ja aattelin, että tämmönen old school -postaus ois oikein mukavaa ja kepeetä selailtavaa näin aurinkoisena lauantai-iltapäivänä. Eilen tuli kokkailtua ensimmäistä kertaa jotain ihan uutta ja kouluhommat alkaa pikkuhiljaa painaa päälle. Varsinaisia tunteja on enää vain muutama hassu!
  Toivottavasti teillä on mennyt viikonloppu vähän paremmissa merkeissä kuin täällä mulla. Otin eilen tehtäväkseni demonstroida laskettelumuuvseja tanssilattialla ja tänään sit istuinkin päivystyksessä kolmatta tuntia paikaltaan hetkellisesti pois lumpsahtaneen polvilumpion takia. Kipu äity yön aikana ihan järjettömäks ja vaikka yöllä tulin oikein rohkeasti rappuset ylös kolmanteen kerrokseen, niin aamulla mä en päässyt enää edes sängystä ylös ja suihkussa käynti oli verrattavissa vähintäänkin jonkin tason vesikidutukseen. 
  
Onneks selvittiin säikähdyksellä tästä kommelluksesta ja lääkäri antoi diagnoosin "vaan" venähtäneestä nivelsiteestä, mutta kyllä tää nyt vähän korpee kököttää sisällä jalka sidottuna ja tyynyvuoren päälle aseteltuna. Noh, oma moka, minkäs sille enää mahtaa :-D Mä oon tässä nyt viimeset kymmenen vuotta odottanutkin, että koska napsahtaa, kun koivista löytyy sekä ylitaipuvat nivelet että pihtipolvet..

Kivutonta ja rentouttavaa viikonloppua itse kullekin :-) Mä koitan päästä takas kouluhommien makuun, kun tässä vielä ennen pahinta kipulääketokkuraa siihen kykenen!

14 kommenttia

 1. Sen kymmenen vuotta, kun oot ootellut, että millon napsahtaa niin olisit voinut käyttää hyödyksi fysioterapiassa. Itseäni aina hieman huvittaa, kun ihmiset syyttää vammojaan siitä, että ne johtuvat synnynnäisistä ongelmista (esim. pihtipolvet), koska ne olisi helposti ehkäistävissä fysioterapialla.
  Nyt olisi ehkä aika suunnata fyssarille, eikä valitella myöhemmin, kun lumpio menee todennäköisesti uudelleen paikaltaan.
  Nimimerkillä fysioterapeutti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut niinhän se aina vähän menee, ettei ikäviä asioita osaa syvemmällä tasolla ajatella eikä niihin osaa varautua vaikka pieni aavistus oliskin, ennen kuin jotain todella sattuu omalle kohdalle :-)

   Poista
 2. toivon pikaisia paranemisia sulle!:) semmonen kysymys vielä, että kuuluuko yo-juhlan ''etikettiin'' lähteä juhlimaan baariin siinä yo-mekossa? niin olen vähän ymmärtänyt mutta päätin kysyä vanhemmalta ja viisaammalta koska eihän nyt tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, eiköhän tää tästä :-)

   Mä en oo ihan varma onko mitään varsinaista etikettiä sen suhteen olemassa, koska ainakin omana yo-päivänä liikenteessä oli aikalailla 50/50 juhlamekossa ja erillisessä jatkoasussa bilettäviä ylioppilaita. Pääsääntösesti siihen illan asuvalintaan oli monella vaikuttanut juhlamekon hinta ja/tai sitten sen kunto varsinaisten juhlien jälkeen. Mun mekko oli ihan hiessä ja itseruskettavassa kuuman ja aurinkoisen päivän jäljiltä, joten päädyin jatkoille muissa kuteissa :-)

   Poista
 3. Täällä yks rampa kanssa!! Polvilumpio meni ensimmäistä kertaa sijoiltaan 2009 jonka jälkeen alko suoraan sanottuna helvetillinen vaihe. Leikkauksia on takana jo useempi ja nyt lääkärit on joutunu toteemaan ettei jalkaa saa enää ollenkaan kuntoon! Ikää ei kuitenkaan oo kuin sen päälle 20 joten aika lailla paska tilanne sanoisin! Toivon että sulle ei käy samalla tavalla ja pääset helpommalla!! :)) mahollisimman paljon lepoa ja jumppaa sille jalalle. kyllä siitä vielä jalka tulee!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivusta monen kaverin ja sukulaisen polvivammoja seuranneena ei tosiaan voi sanoa niiden olevan kauheen kivoja, kun niistä saa pitkäaikasemman riesan itselleen :-(

   Onneks itsellä on tässä loppukevään mittaan tunnit niin vähissä, ettei tartte ravata koululla ihan kauheasti, niin jalka saa levätä ison osan päivästä. Ja mummon mulle tyrkkäämä kyynärsauva on ihan ykkönen liikkuessa :-D Jaksamisia sulle ihan hirmuisen paljon :-)

   Poista
 4. Eipä tollai nivelsiteen venähtäminen oo vielä mitään =D terkuin 4 kertaa veitsen alla ollut ku polvet menee pelkässä kävelyssä oikeesti pois paikoiltaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, muutamankin nivelsiteen venäyttäneenä voin todeta sen olevan lähinnä ärsyttävä vaiva :-D Polvet osaa kyllä heittäytyä varsin hurjaan kuntoon niin halutessaan, toivottavasti saat omasi kuntoon. Voimia! :-)

   Poista
 5. Onneks ei käyny vielä pahemmin! Muistan kun yhdeltä kaverilta meni joskus polvi sijoiltaan yliliikkuvien nivelten avittamana ja seuraava kuukausi meni jättimäisen tuen kanssa linkatessa. Voin vaan kuvitella miten pahalta sekin tuntui... :/

  Miulta on mennyt nyt ihan ohi (tai sit oon vaan unohtanut) että mitä sie opiskeletkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää linkuttaminen on kyllä kökköä puuhaa, mutta tuen kanssa onneksi turvallisempaa kuin ilman :-) Mulla on vaan semmonen onneton liimapintainen tukiside polvessa, mutta yllättävän paljon sekin varmentaa liikkumista ja lievittää kipuja!

   Mä opiskelen liiketaloutta ammattikorkeakoulussa :-)

   Poista
 6. Mitä tuossa pastassa on? Näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin, jos tekisin tosta ihan oman postauksensa :-) Kyseessä on sellanen "nirson miehen pasta carbonara", kun meillä ei ton yhen kakslahkeisen takia voi käyttää ruoassa mitään erikoista tai se jää syömättä :-D

   Poista
 7. I feel you! Itellä polvilumpio menny sijoiltaa kahdesti, viimisimmästä kerrasta taitaa kyllä olla jo kymmenen vuotta (apua mihin tää aika katoaa?). Kuulemma kolmannesta kerrasta leikataan, mutta vielä ei oo napsahtanu :-) Välillä nukkuessa havahtuu siihen ku oikoo jalkoja nii innokkaasti et polvi muljahtelee :D ei oo hääviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, polvet on kyllä semmonen murheenkryyni jos niiden kansssa tappelu omalle kohdalle sattuu :-D Mä oon harrastanu pitkään lajeja, joissa polvet on ollu kovilla ja nyt kun esimerkiks ihan oikea laskettelu oikeissa rinteissä on todella jäänyt vähemmälle, sen kyllä huomaa..

   Toivottavasti sulle ei tota kolmatta kertaa tule! :-) Nytkin kun ite vaan ajattelen sitä perjantaista sijoiltaan menoa ja miltä se tuntuu.. Ihan menee iho kananlihalle, hyi!

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne