MINÄKÖ KORKEAKOULUOPISKELIJA?

1. lokakuuta 2014

Huh, mä en todellakaan valehdellut, kun mainitsin postaustahdin olevan hidas ainakin näin alkuun! Koulu on pitänyt ja pitää mut ihan mielettömän kiireisenä läpi syksyn. Ehkä jopa ensi keväänkin, kun kaikkien ainekohtaisten tehtävien lisäks on meneillään yks iso, läpi vuoden työstettävä portfoliotehtävä. Tässä päästäänkin todella jouhevasti eteenpäin heti alkuunsa ja itse aiheeseen, ammattikorkeakouluopiskeluun nimittäin. Mitä se on, miltä se musta on tuntunut, miten opiskelu ylipäätään on lähtenyt käyntiin reilun vuoden tauon jälkeen?
  Muistan kun hain ammattikorkeeseen. Mulla ei rehellisesti sanottuna ollut pienintäkään käryä siitä, millasta opiskelu liiketalouden alalla olisi. Puhumattakaan ammattikorkeakoulusta. Koko pienen ikänsä sitä oli kuullut stereotyyppisiä juttuja lukion tiukasta opiskelutahdista, amiksen käytännönläheisyydestä ja yliopiston luennoista. Kukaan ei kuitenkaan koskaan kertonut mulle, mitä ammattikorkeassa tehdään. Sitä ei otettu missään esille, ei edes opon tunneilla. AMK oli kuin ilmassa hiljalleen leijuva, omituinen haju. Sen tiesi olevan olemassa, mutta kukaan ei osannut kertoa miltä se näytti. Muodostu mielikuva jonkinlaisesta isosta laitoksesta, joka oli sopiva sekotus sekä ammattikoulua että lukiota. Nojaa..

IMG_0026
Olin ensimmäisen viikon, orientaatioviikon, ajan ihan pihalla. Kauheesti tuli asiaa niin kansainvälisyydestä, opiskelijabileistä kuin opintopisteistäkin. Silti oli koko ajan semmonen ärsyttävä jyske takaraivossa et noniin, kertokaa mulle nyt mitä mä tulin tänne tekemään. Mitä se liiketalous on, miten se opiskelu tapahtuu käytännössä? Suorastaan raivostutti, kun ei saanut samanlaista tarkkaa selontekoa kursseista, kirjoista sunmuista, kuin mitä lukiossa. Tämmönen kermaperseylioppilas nyt tietenkään ymmärrä käsitettä opintopiste. Kauheesti oon niistä kuullut puhuttavan, mutten edelleenkään oo aivan varma muusta kuin siitä, että niitä pitää olla 210 kappaletta, ennen kuin voi olla valmis tradenomi.
  Nyt reilun kuukauden mittaisen opiskelurupeuman ja normaaliin arkirytmiin totuttautumisen jälkeen alkaa homma kuitenkin pikkuhiljaa luistaa, ainakin melkein. Löydän koulussa luokan kun luokan, pääsen aamulla ylös sängystä ilman suurempia ongelmia. Varsinaisen opiskelun suhteen on vielä jonkun verran petrattavaa, mun on ihan äärettömän vaikeeta tarttua tehtäviin ajoissa ja sit saan viimeisteltyä ne, niinkuin sunnutaina tein, viitisen minuuttia ennen palautuksen sulkeutumista :-D Vuodessa tottu siihen, että työt pystyi jättämään töihin ja kotona sai tehdä ihan mitä vain itse halusi ilman velvotteita. Moisesta meiningistä onkin sit astetta hankalampaa totutella pois.

IMG_0043
Liiketalous itsessään on kuitenkin omasta mielestäni mielenkiintonen ala. Tottakai oon edelleenkin yhtä huono matikassa kuin kuurosokearampa apina tikanheitossa, mutta varsinaiset ammattiaineet sekä kielet on saaneet mun mielenkiinnon heräämään. Aloitin englannin ja ruotsin lisäksi myös saksan kielen opiskelun. Berliinin reissulla saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa :-D Tuntuu myös tosi höhlältä, ettei enää olekaan yleissivistävää maantietoa tai äidinkieltä vaan asiantuntijaviestintää ja taulukkolaskentaa.
  Koulupäivät on vähän kaikenmittaisia ja nyt syksyn puolella poikkeuksia lukuunottamatta tunnit alkaa viimeistään yhdeksältä. Päivien päättymisaikojen suhteen onkin sit paljon enemmän vaihtelua. Esimerkiks tiistaisin koulupäivälle tulee hyppäreineen pituutta melkein 12 tuntia, mutta keskiviikkona on vain yksi tunti, joka päättyy viimeistään 11.30. Sana "viimeistään" siksi, ettei tuntien pituudet noudata samanlaista tarkkuutta, kuin lukiossa tai peruskoulussa. Meillä tunnit on vähintään 1,5h mittaisia ja pisimillään tulee saman maikan hölinöitä kuunneltua vajaat kolmisen tuntia tauon tai parin voimin.
  Opiskelu itsessään on tosi käytännönläheistä ja sen lisäks olisi äärimmäisen outoa, jos meidät pistettäisiin yksin tekemään jotain tehtävää. Eräs markkinoinnin opettaja aina jaksaakin muistuttaa, et jos haluaa vaan lukea ja seurata jonkun professorin löpinää hiljaa itsekseen, olis pitänyt mennä yliopistoon. Lähes poikkeuksetta jokaisella tunnilla on luvassa ryhmä- tai parityö. Myös tuo jo mainittu megalomaaninen portfolio on ryhmätyö ja siinäkin on tarkotuksena tehä yhteistyötä jonkun ihan oikean firman kanssa heti alkuunsa, voiko sitä käytännönläheisyyttä enää tän enempää korostaa. Ja kun on paljon ryhmätöitä, on myös paljon tekemistä koulun ulkopuolella. Me saadaan käyttää Niemen kampuksen tiloja aika vapaasti päiväs- ja iltaaikaan, kun meille jaettiin kyseisen kampuksen melkein jokaiseen oveen käyvä sähköinen avainlätkä. Et jossei yhteistä säveltä lempparikuppilan suhteen löydy, voi aina mennä vaikka koulun ruokalaan palaveeraamaan.

koulu
Hyvää fiilistä koulun suhteen on edesauttaneet myös uudet, ihan mahtavat kaverit. Ette kuule uskokaan, miten virkistävää on saada ympärilleen uusia, täysin tuikituntemattomia naamoja, kun viimeiset 10 vuotta on pällistellyt samojen tyyppien pärstäkertoimia aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Ei sillä, että vanhat kaverit olis ihan syvältä, mutta tajuutte varmaan mitä tarkotan. Ihan parasta tavata ihminen, jonka kanssa ei ole yhen ainutta yhteistä, koulun ulkopuolista puolituttuakaan.
  Musta on myös hauskaa, että munkin ryhmästä löytyy porukkaa melko mittavalla ikähaarukalla ihan meistä parikymppisistä kolmekymppisiin ellei vanhempiinkin. Vielä hauskempaa on se, että tullaan kaikki toimeen ihan niinkuin peruskoulussa ja lukiossa omanikäset keskenään. Vitsit lentää ja ryhmähenki on jo pelkässä kuukaudessa kasvanut huippuunsa. Meillä on ryhmän keskeiset whatsapp-ryhmät ja kaikki!

IMG_0071
Ikävin puoli tässä opiskelussa on nyt lähinnä se, että asutaan Jamin kanssa aaaaivan täysin toisella puolella kaupunkia, kuin missä valtaosa mun tunneista on. Eihän siinä, jos olis auto, mutta nyt tän hetkinen elämäntilanne ei sitä salli ja sen takia bussissa tuleekin istuttua pari tuntia päivässä. Naureskeltiin Kausalasta päivittäin autolla kouluun tulevan kaverin kanssa, miten sillä menee omaan ja huomattavasti pitempään koulumatkaansa autolla ihan yhtä paljon aikaa, kuin mitä mulla menee alle 10km pituseen matkaan bussilla matkustaen. Onneks ei sentään tarvii bussia vaihtaa välissä, vaan linkku kulkee melkein omalta kotiovelta suoraan koulun viereen.

IMG_0033
Kolmen ja puolen vuoden päästä mun pitäisi siis olla valmis liiketalouden tradenomi. Mikäkö on mun unelma-ammatti? Se nyt on vähän auki vielä, mutta ois kieltämättä ihan mahtavaa olla menkkahaukan tai minkä tahansa vastaavan vaatepuljun sisäänostaja. Tai miksei jonkun muunkin alan liikkeen. Koko tulevaisuus on kuitenkin vielä vähän avoinna, etenkin kun meillä ei ole enää varsinaisia, yksioikoisia suuntautumisvaihtoehtoja (esim. markkinointi tai taloushallinto) vaan omaan lukujärjestykseensä voi kaikille yhteisten perusopintojen jälkeen valita niitä kursseja kunkin suuntautumisen saralta, mitä itse haluaa ja kokee tarvitsevansa.
  Jos jäi jotain kysyttävää, niin vastaan kyllä. Tämmönen aihe on niin kamalan laaja ja tässä on nyt jo valmiina sen sortin kilometripostaus, etten haluais jaaritella ihan mitä sattuu enää yhtään pidempään  :-D Kaiken kaikkiaan on tykännyt ihan valtavasti, kyllä opiskelu se vaan on mun juttuni vielä useamman vuoden ajan!

47 kommenttia

 1. Miten tuutte rahallisesti toimeen Jamin kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tän hetkiset, yhteenlasketut tulot on suuremmat, kuin mitä sillon kun mä kävin töissä. Että hyvin tullaan toimeen (ja siitä voi vähän päätellä siivojan palkan huikeutta), mulla on myös jonkin verran säästöjä pahojen päivien varalle :-)

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus! Itsekin viime vuonna aloitin liiketalouden opinnot, mutta tänä vuonna lykästi ja pääsin yliopistoon ihan toiselle alalle :-D Nyt kuukauden uutta alaa opiskelleena, tekis mieli yhdistää näitä kahta.. Ehkä vielä jonain päivänä!

  Toivottavasti löydät tuolta oman juttus. Mukavaa syksyä ja onnea opintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-)

   Ja totta puhut, eihän sitä koskaan tiedä. Liiketalouden opinnot ja niiden hyöty on niin helppo pistää yhteen minkä tahansa alan kanssa. Bisnes kun pyörii lähes tulkoon kaikkialla :-D Hauskaa syksyä myös sulle!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Vastas hyvin mun kysymyksiin amk:sta, jonne ois myös tarkoitus hakea ensi keväänä :-)

  Tosi kiva muuten tää uus ulkoasu ja aivan ihanaa, että palasit takaisin näinkin pian. Mulla ois muuten postausten suhteen yks pieni toive. Oon tykännyt aivan hirveästi lukea täältä sun blogista mielipidepostauksia ja muutenkin sun blogit on ollu jo monta vuotta mun suosikkeja. Eli kysymys siis kuuluu voisitko mahollisesti kirjotella taas jotain kivaa mielipidepostausta, jostain mukavasta aiheesta? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla että tykkäsit! :-)

   Ja kai mä jonkinnäköistä jossain vaiheessa rustaan. Mä vaan en tykkää pakottamalla kirjotella mielipiteistäni, vaan tarviin oikeen mielialan sitä varten. Pistetään kuitenkim korvan taakke! :-)

   Poista
 4. Mitä sellanen sisäänostaja tekee? Ja onko sulla muita ammattivaihtoehtoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattinetistä pitäis löytyä sen työtä vastaava kuvaus, mutta ostaja-nimikkeellä :-) periaatteessa ja yksinkertasesti sisäänostaja nimensä mukasesti tavallaan "ostaa sisään" sen, mitä halutaan myydä :-)

   Poista
  2. Niin ja ei oo heränny muita urahaaveita, mutta lähtökohtana mul on se et ei ainakaan siivoomista :-D

   Poista
 5. Tosi kiva kuulla että sulla menee hyvin! :)

  VastaaPoista
 6. hey täähä oli kiva ja erilainen postaus!! itelläki on nimittäin jääny tuo amk vähä pimentoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyl käsitä mikä siinä on, kun sitä ei etenkä lukiolaisille meinata avata ei niinku millään :-D kiitos!

   Poista
 7. Olipa kiva lukee sun kokemuksia, itsekin aloitin nyt syksyllä tradenomiopinnot! :)
  Meillä kuulostaa kyllä olevan aika eri meininki vielä kuin siellä, valehtelematta oon tehny 2 kertaa kotitehtäviä kotona ja 2 kertaa kun tunnit oli peruttu korvaustehtäviä. :D Eli ei todellakaan oo vielä rankkaa nähnykään tämä koulunkäynti, kun kouluakin on 3-6 tuntia päivässä. Joskus on tainnu olla kaksin. Ja näiden 7 viikon aikana mitä ollaan koulussa neljänä on perjantai vapaa. :D
  En halua tietää millasta se sitten on, ku kaikki tehtävät pamahtaa yhtä aikaa naamalle! Nyt pitää nauttia tästä meiningistä ainaki syyslomaan asti!
  Höh, toi teidän systeemi kuulostais mulle paljon sopivammalta, nimittäin meiän pitää valita otetaanko just markkinointi vai taloushallinto. Haluisin ottaa vähän molempia kursseja omien kiinnostusten mukaan, enka valita täysin vaan toista. Luultavasti se tulee olemaan markkinointi, mutta tavallaan tykkään matikasta ja oon siinä aika hyväkin ollu koko elämäni, nii vähän harmittaa ku markkinoinnin puolella sitä ei varmaan ihan niin paljoo ole :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olin ihan ymmälläni tästä lamkin meiningistä ku kaikki aina puhuu et se on kauhee lusmukoulu eikä siel tehä mitää :-D höpöhöpö!

   Mä en tiiä onko tommonen kurssisysteemi tulossa kaikkiin ammattikorkeisiin vai onko lamk vaan ernu, mut on tossa kyllä niin hyvät ku huonotki puolet. Toivon vaa ettei mulle käy niin et osaan vähän kaikesta mutten mitään kunnolla :-D
   Mut onneks on vielä aikaa miettiä. Kiitos!

   Poista
 8. Mua jäi kiinnostamaan, että miten keksit hakea lukemaan liiketaloutta, jos et käytännössä edes oikein tiennyt mitä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ala yleensä kiinnostaa? Kyllä mä tiesin mitä liiketalous on ja mitä tradenomit voi tehdä työkseen, en mä nyt mikään idiootti ole. Mulla vaan ei ollut käryäkään siitä miten niitä opintoja suoritetaan käytännössä. Mitä se liiketalous on siellä koulun sisäpuolella.

   Tuolla periaatteella mun ei ois pitänyt hakea minnekään muualle kuin sairaanhoitajaks, koska se on ainoa amk-ala, jonka opiskelusysteemistä mulla oikeasti oli ennestään jotain vihiä.

   Poista
  2. Tosi ystävällinen lahja mun mielestä asialliseen kysymykseen :D terveisin eri ano

   Poista
  3. Tässä sun kommentissas ei nyt ole mitään järkeä, liekö autocorrect tehny temput vai mitä :-D Mut mua jostain syystä huvittaa aina nää "mun mielestä asiallinen kysymys" -toteamukset. No hieno homma, haluukkönää mitalin?

   Poista
  4. en mut sä vissiin haluat :) ja kiitos facebook julkisuudesta terveisin toka ano joka on eri kuin ensimmäinen :)

   Poista
  5. Niinkuin facebook-päivityksestä voitkin varmaan päätellä, et ole mitenkään uniikki lumihiutale tämän asian suhteen :-)

   Poista
 9. Vitsi miten kiva postaus! Itse abivuotta käyvänä myönnän myös, ettei mulla ole ollut mitään käsitystä ammattikorkeaopiskelusta :D Tuntuu että lukiossa vaan toitotetaan kaikille sitä samaa litaniaa, että joko lääkis, oikis tai kauppis. Kiitos siis tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä :-D vähän sama kun peruskoulussa ysin ja kympin oppilasta patistetaan muittamutkitta lukioon :-D

   Poista
 10. vuonna 2008 mä alotin kauppiksen toisessa kaupungissa, kun taas mun kaikki kaverit jäi kotikaupunkiin lukioon. ite valmistuin 2011 merkonomiksi ja kaverit piti sitte lakin saatuaan välivuotta. nyt kaikki ne kaverit opiskelee, kun itse taas mietin mitäs muuta haluun elämältäni. tavallaa oon tosi kypsä kouluihin ja mä mietinki poikkeuksellisesti, että hakisin johki maskeerauskurssille/koulutukseen, että vois tulevaisuudessa ne yhdistää. mutta perkele että se maksaa paljon! mielummin kävisin kauppiksen uudestaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kalliita kouluja :-D Mutta ei se parturikampaajan koulutus täällä meillä päin oo yhtään sen halvempi, kun tarvikkeista saa maksaa heti kättelyssä tonnin puhtaana koulun käteen. Hyh!

   Poista
 11. Mulla oli kyllä ihan samat fiilikset kun hain ammattikouluun liiketalouden puolelle ! :D En tienny yhtään et miten siellä koulussa käytännössä opiskellaan, ku missään ei oikeen oltu kerrottu siitä mitään. Päätin vielä suorittaa kaksoistutkinnon tässä samalla, eli nyt on kokemuksia niin amiksesta ku lukiostakin. :D

  Mullakin on todennäkösesti aikomuksena hakea sitte opiskelemaan tradenomiksi (tai kauppakorkeaan, jos sinne on ees mitään mahiksia), joten sun opiskelukokemuksia on kyllä kiva lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tota kauppakorkeaa oon harkinnut, mutta päätin jättää sen sitte tulevaisuuden Jennan murheeks :-D Käydään nyt tämä koulu ensin loppuun, kun kerta sisään on päästy!

   Poista
 12. repesin menkkahaukalle XD

  VastaaPoista
 13. Oli kyllä tosi kiva postaus! :--) tuo ala kuulostaa kyllä niin mielenkiintoselta :>

  VastaaPoista
 14. Tosi mielenkiintoinen postaus! Itse opiskelin viime vuoden insinööriksi, mutta se ei ollutkaan sitä mitä haluaisin isona tehdä. Viettelenkin nyt välivuotta ja ensi vuonna aloitan opiskelut ihan toisella paikkakunnalla, toivottavasti nappaisi vihdoinkin se oikea ala! :-) Saa nyt vain nähdä, mitenkä tämän vuoden jälkeen kirjat enää käteen tarttuu, mutta en kyllä malta odottaa takaisin koulun penkille palaamista!! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :-)
   Ja toivotaan, että nyt sitten nappais! Tuo meidän Jami on kyllä loistava esimerkki siitä, kun sitä ominta alaa ei vaan löydy. Se on vierestäkin tosi turhauttavaa katsoa, kun toinen vaihtaa alasta ja koulun toimipisteestä toiseen ilman sitä intohimoa siihen, mitä on tekemässä.

   Poista
 15. Miten sä luit niihin pääsykokeisiin? Oliko sulle helppoa ymmärtä se englanninkielinen materiaali? Itse hain myös keväällä enkä päässyt ja nyt uusi yritys. Tämä aineisto ei ainakaan yhtään helpompi ole kuin viimeksi, enkä tiedä miten tätä lähtisi purkamaan, kun viimeksi taktiikkani ei toiminut... Neuvoja, edes lyhyesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://andshegrewup.blogspot.fi/2014/06/spurtti.html tuosta postauksesta pitäis aika hyvin käydä ilmi mun lukemisen laita. Pikakelauksella siis mentiin, englanninkielinen materiaali oli kyllä melkosta puuroa, jos siihen ei kunnolla keskittynyt.

   Mä veikkaan, että ite pääsin sisään enempi työkokemuksen ja putkeen menneen haastattelun takia. Tai ainakin omasta mielestä se pääsykokeen kirjallinen osio meni ihan penkin alle :-D

   Poista
 16. Mullakaan ei ollut amk-opinnoista mitään hajua ennen koulun alottamista, eikä kyllä paljon mistään muustakaan korkeakouluopiskeluista. Meillä ei amiksessa mainittu sanallakaan missään vaiheessa jatko-opinnoista, joten kaikki hakuhommelit ja vaihtoehot piti selvittää alusta alkaen ite. Aika typerää, mun lisäks taitaa toinen mun vuosikurssilaisista amiksesta (meitä oli ehkä 30) jatkaneen opintoja amkiin ja se toinenkin ihan toista alaa! :D Opiskelen siis myös tradenomiksi toista vuotta ja no vielä ei oo ollu yhtäkään kurssia josta oisin ollu super innoissani... Ehkä tää tästä.. Ja ite pidän tota suuntautumista hyvänä juttuna, koska yks meidän opettajista vastikään sano, että nykyään pitää olla joku juttu missä on super hyvä jos aikoo erottua työnhaussa. Jos tiiät kaikesta pikkasen ni se ei välttämättä oo hyvä juttu jos vastassa on joku, joka tietää tosi laajasti yhestä asiasta. Kakspiippunen juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä mäkin penäsin tuolla jossain aikasemmassa kommentissa. Tavallaan ne selkeet suuntautumisvaihtoehdot olis hyvät, mutta sitten taas just jos kaks juttua kiinnostaa ja niissä on kummassakin tosi hyvä/kiinnostaa yhtä paljon, olis ikävä heittää se toinen lahjakkuus menemään toisen tieltä. Jos on vaikka yrittäjähenkinen ihminen, niin äkkiäkös sitä yhdistää taloushallinnon ja markkinoinnin? :-D
   Kyllähän meilläkin edelleen voi valita tismalleen yhtä polkua noudattavan suunnitelman kurssien suhteen, mutta ns manuaalisesti ja nyt on sit mahdollista tehdä noita hairahduksiakin :-)

   Poista
 17. Oot sä vissiin vähän pöljä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis aaaaivan dingdong-viriviri-tööttööt!

   Poista
 18. Vähän aiheen ohi, mutta mistä sun nuo taivaallisen näköiset kengät on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimmassa postauksessa juttua niistä! :)

   Poista
 19. Nyt oli kyllä mielenkiintoinen postaus! Oon tässä nyt viimiset pari viikkoo miettinyt, että pitäiskö seuraavaks hakee amkkiin.. Alotin nyt syksyllä amiksessa liiketalouden opinnot, tosiaan 8 vuotta nuorempien kanssa, oon 2011 valmistunut aiemmin, mutta nyt alkoi taas koulunkäynti kiinnostaa kun aiemmalla tutkinnolla ei saanut töitä lähimailtakaan. Ja opiskelumotivaatio on ihan huikee! Ja jos tää motivaatioi jatkuu, niin ois siistiä mennä jatkamaan opintoja eteenpäin. Mut mä vaan pelkään, että mun taito ei riitä amkiin. Meillä ei nyt oo vielä ollut mitään matematiikkaa, ja oon siinä ihan älyttömän huono.. Ja toinen on kielet. Pelkään, että mun pää hajoo jos on paljon matikkaa ja englantia :-D Ja muutenkin sitä, jos amkissa opiskelu on kauheen vaikeeta ja päätä särkevää pänttäämistä.. Mut oli tosi kiva kuulla sun näkemys ja kokemus tästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis joo, mäkin oon matikassa ihan älyttömän huono, mutta kun niin sanotusti "puts mind to it" niin kyllä siitäkin selviää! Mulla on vaan paha tapa luovuttaa matikan kanssa heti, kun en ymmärrä tehtävän antoa ja siinä missä ymmärrän kyllä yhtälöiden ja lausekkeiden päälle, on soveltavat tehtävät tuskaa :-D

   Poista
 20. Tsemppiä opiskeluihin, hyvän alan oot valinnut! Liiketalous on mielestäni aina hyvä valinta, koska tulevaisuudessa voit tehdä melkein mitä vaan. Kuten itse sanoitkin, bisneksellähän tää mailma pyörii. Alalla on paljon työpaikkoja ja tulotaso on hyvä. Kannattaa valita harjoittelupaikat ja toimeksiantajayritykset huolella, niistä saa loistavia kontakteja ja hyvin todennäköisesti työpaikan tulevaisuudessa :)
  Terveisin toinen tradenomiopiskelija, 197 op

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se varmaan mulla olikin jonain alitajuntaisena ideana, että kun on niin "yleispätevä" ala, niin miksei? :-D Ja tässä onkin jo tullut vähän mietittyä, että mistä niitä harjottelupaikkoja (=tulevaisuuden työpaikkaa) lähtis etsimään!

   Ja hei, tsemppiä loppusuoralle :-)

   Poista
 21. Tosi hyödyllinen postaus! Hyvä, että AMK-opiskeluistakin kirjoitellaan, jotta ihmiset saavat niistä lisää tietoa.

  http://www.lily.fi/blogit/40-hours-and-counting

  VastaaPoista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne