HOME CRAVINGS 2/2

1. helmikuuta 2014

Kerroin kuukausi sitten, millasia hankintoja meidän olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen vielä tarvitsis tehdä. Noh, ei olla edetty niiden suhteen kovin pitkälle, mutta kun tänään vihdoin käytiin hakemassa meille ihan oikea TV-taso, innostuin ettimään inspiraatiota vielä muihinkin huoneisiin. 1/2-postauksen voit lukea tästä.

makkari
Makkarin sisustus on kehkeytynyt mun mielessä ihan huomaamatta. Silloin syksymmällähän mulla oli suunnitelmissa paljon lämpimämpi ja enempi ruskeaan taittava sisustus, mutta nyt kun tota huonetta on tässä pari kuukautta pällistellyt, on suunnitelmat heittäneet lähes täydellisen U-käännöksen. Tunnelma pysyy edelleen mun mielestä lämpimänä ja rauhallisena, mutta valitsemani värit on huomattavasti vaaleampia.
  Kaikki tässä kollaasissa näkyvät kalusteet ja koristeet on Ikeasta. Ja sieltä varmaan näitä tullaan pikkuhiljaa hankkimaankin. Ainoastaan sängynpääty on tarkoituksena tehdä ite ja sen suhteen ollaan päästy niinkin pitkälle, kuin lähimmän vaneria myyvän liikkeen selvittämiseen asti. Vaikka sängynpääty on DIY-projektina huomattavasti liukuhihnakamaa edullisempi, haraa budjetti jokatapauksessa vastaan juuri nyt.
  Makuuhuoneeseen ois myös suunnitelmissa tehdä mun työnurkkaus (krhm, opiskelunurkkaus) sitten, kun alotan taas koulun. Tähän mennessä datailu onnistuu lepposasti sohvalta käsin, mutta ei tästä sitten tuu mitään, kun pitäis tehdä muutakin kuin selailla blogeja. Ikean Expedit-hyllyistä ois tarkotus väsätä yöpöydät. Niihin on suunnitelmissa joko jonkinlaiset korit tai sitten Ikeassa erikseen myytävät kaapinovet/laatikostot säilytystä varten.

kylppäri
Kylppärillä ei oo mikään hengenhätä, oon siihen ihan tyytyväinen tällä hetkellä. Joitain käytännönjuttuja haluaisin vaan vaihtaa, kunhan siihen on aikaa ja rahaa. Esimerkiks vihaan meidän vessaharjaa, jonka epäilen olevan tehty enempi lastenvessoihin. Harja on ihan onneton rimpula ja sen varsi on todella lyhyt vaikka vessoja työkseni siivoankin, en silti halua työntää kättäni olkavartta myöten pönttöön. Kotonakaan.
  Tällä hetkellä meillä on pesukoneen päällä punottu Luhdan kori, joka suorittaa säilytyssysteemin virkaa. Tilaa ei siis todellakaan oo mitenkään yllinkyllin ja sen takia toi korkea hyllykkö ois aika kelpoinvestointi. Siihen sais mahdutettua kaiken vessapaperista puhtaisiin pyyhkeisiin ja meidän vessaluettaviin (Juoppohullun päiväkirjat + Karvinen-sarjakuvat!!). Pyykkikorin ei oo tarkotus mennä kylppäriin, vaan vaatehuoneen puolelle kun siellä molemmat vaatteiden vaihtoa enimmäksee suoritetaan, mutta päätin nyt heittää sen tähän samaan syssyyn, kun se hankintalistalla jokatapauksessa on.
  Maton tahtoisin vaihtaa johonkin vähän toimivampaan, kuin mitä tämänhetkinen vitivalkoinen pörrömatto on. Tai no, tummilla hiuksilla kuorrutettu matto. Se imee itseensä kaiken mahdollisen ja jos sen tahtoo pitää valkosena, pitäis sitä olla pesemässä viikottain. Kyllä se tummempikin matto varmaan imis itseensä yhtä sun toista, mutta ainakaan esteettinen puoli ei ois sit niin järkyttävä, kuin mitä valkosen maton kanssa. Ja kun mulla on paha tapa ulos lähtiessä pestä hampaat vasta kun mulla on jo kengät jalassa ...

16 kommenttia

 1. Just tänään katselin Ikean sivuilta tuota samaa pyykkikoria ja tuumin että kävisin sen ensi viikolla hakemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun itsekin asuis niin lähellä Ikeaa, että vois vaan käydä hakemassa sieltä juttuja :-( Autottomana, iltatyötä tekevänä ja sadan kilsan päässä lähimmästä puljusta asuvana niitä reissuja pitää aina suunnitella useita kuukausia :-D

   Lucky you!

   Poista
 2. Sun blogia on älyttömän kiva lukia ku tää on tällänen "maanläheinen" (apua voiko nuin ees sanoa?!) ku asut vähä syrjemmäs ku kehä3 ja elät sellasta ns. normaalia elämää. Saat rahat työtä tekemällä eikä mamma och pappa betalar :D Kerrot vähä kaikesta mitä sun arjessa tapahtuu ja päivä piristyy kummasti ku lukee sun postauksia tai Facebook- tiloja :)

  Toivottavasti ymmärsit edes jotain tästä tekstistä! Jatka Jenna samaan malliin ja kaikkea hyvää! Älä vilustuta ittees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit miten ihana kommentti, kiitos ihan tositositosi paljon ♥

   Poista
 3. mulla on tuo kylppärin korkea hyllykkö, se oli aivan älyttömän pirullinen koota : D meni joku puoltoista tuntia ja meinais mennä miljoona kertaa hermot kun niissä ei meinannu mennä ne ruuvireiät kohdilleen.. mut se on kuitenki tosi kiva sit koottuna (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella, haha :-D Onneks Jami hoitaa meillä noi kasaamiset .. Se ei enää anna mun koskea mihinkään kasattavaan huonekaluun, kun se kerran näki mut pykäämässä vaaterekkiä pystyyn...

   Poista
 4. ihana postaus! itekin viimeviikolla selailin nettiä ja haaveilin tulevasta kodista, tällähetkellä siis kotona vielä asustelen kun abivuosi menossa. Joko tiedät mihin meinaat hakea? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman kodin suunnittelu ja sisustus on kyllä semmonen ikuisuusprojekti, kiitos :)

   Ja on mulla vähän hajua, nyt kun oon sairaalaympäristössä ollut töissä, on yks sote-alan koulutus ruvennut kiinnostamaan :-) mutta on niitä suunnitelmia sen lisäks muitakin!

   Poista
 5. Ahh Ikeasta löytyy kyllä kaikkea niin kivaa, ja sehän on todeksi todettu fakta että sieltä ei ikinä poistuta pelkästään niiden kamojen kanssa mitä sieltä lähettiin hakemaan! Täälläki vaan se ongelma, et pitäis Hapitsulle asti lähteä jos tohon unelmasisustuskauppaan haluaa lähteä, eikä se autottomana onnistu ihan helposti (ja onhan se aika jännää ajella Ruotsin puolella ku tieviivatki on eri väriset..) Mut sieltä saa niin hyviä pannukakkuja et jo niitten takia kannattaa lähteä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun riparilla käytiin Ruotsin puolella Ikeassa (olin Ylitorniossa leirillä) ja siellä kaikki oli niin metkaa, vaikka matka itsessään oli todella lyhyt!! :-D

   Mä en sittemmin oo Ikeassa käynytkään! Toinen mikä autottomuuden ja ajanpuutteen lisäks on aika hankalaa, niin rahan säästäminen. Sitä aattelee et kerran ku mennää ni mennää sit kunnolla, ja se ei ihan halpaa oo .. Onneks joitakin mööpeleitä on mahollista saada matkahuollon kautta lähemmäs :)

   Poista
 6. Mä oon ton aikaisemman kanssa täysin samaa mieltä sun blogista, tää on ihanan hyvällä tavalla erilainen kun monet muut blogit. Arkisia juttuja, ns. karuja elämän faktoja (ei oo aina varaa kaikkeen etc.) sun muuta kivaa, tykkään kovasti sun tyylistä kirjoittaa! Terkuin yks anonyymi vakkarilukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmusen ihana kuulla, todella paljon kiitoksia :-) ♥

   Poista
 7. Mäkin oon himoinnut tota Expedit-sarjan 2x4 hyllykköä jo pitkään ja nyt kun tällä viikolla käväsin Ikeassa, niin sain tietää että ko. sarja on poistumassa maaliskuussa ja tilalle on tulossa uusi Kallax-sarja. Itelläkin tulee kiire seuraavan reissun kanssa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, tämäkin vielä :-D Ite ajattelin tilata ainakin eteiseen sen 2x4 -hyllykön, jossen Ikeaan ennen sarjan poistumista kerkeä. Noilla yöpöydillä ei sen sijaan oo niin paljoa väliä :-D

   Ihmettelin kyllä pitkään ja ihmettelen edelleen miksi se pitää vetää pois myynnistä, niin suosittu sarja kuitenkin kyseessä :(

   Poista
 8. Aaaa tässä tulee hirvee sisustushimo... Voi kun oiskin varaa ostaa kaikki kerralla, niin sais tiivistettyä Ikea/Masku/Isku/Sotka-reissut ihan vaan parille päivälle.. :D Onneks on kuitenkin kaikki välttämätön jo valmiina, kun hetken jo kuitenkin kerenny omillaan asua. Sun blogi kyllä inspiroi mua tosi paljon:-)

  Ja sit semmonen että sun indiedayn esittelyssä lukee vielä ikänä 18! Huomasin tossa kun kävin kattelee indiedaysin sivuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten meitä on kaks :-D Meillä on semmoset välttämättömät jo, mutta kyllä sitä arjessa huomaa miten jotain ihan käytännönjuttuja puuttuu. Mua esimerkiks ärsyttää iha hirveesti ku meillä ei oo eteisessä mitään tuolia missä sitoa kengännauhoja tai tasoa mihin laskee avaimet kun tulee kotiin!

   Ja joo, mä tiedän että siellä on ikä vielä 18, en tiedä pitäskö mun ottaa yhteyttä IDhen että vaihtais sen :-D Mutta eipä tuo oo niin justiinsa!

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne