ASUNTOPOSTAUS

9. helmikuuta 2014

Mä ajattelin, ettei tästä asunnosta kuitenkaan mitään ihmeellisempää saada pitkään aikaan, niin miksen näyttäis teille miltä meillä nyt näyttää. Ihan jatkoa ja itseäkin ajatellen, kiva sitten joskus katsoa tätä videota, kun sisustus on valmiimpaa tai asutaan jossain muualla. Konkreettisia muistopalojahan tässä vaan luodaan!Taustalla on myös idea siitä, ettei kenenkään pitäis ahdistua/masentua/harmistua siitä, kun muiden ensimmäiset kodit on muuttopäivästä lähtien kuin sisustuslehden sivulta repäistyjä. Meillä ei esimerkiks oo kaunista lautalattiaa, seiniä on talon neljänkymmenen olemassaolovuoden aikana paikkailtu sieltä täältä, matot on liian kalliita hankittavaksi uusina ja lattiat vuoraa paljon mieluummin mummon varastoista kaivetuilla ilmaisilla räsymatoilla. Keittiössä on ysärille tyypilliset valkoset kaapinovet pyökinvärisillä vetimillä, vessa ei ole kaakeleita nähnytkään. Sohvat on eriparia, toinen niistä on vanhempi kuin asunto itse.
  Silti tää on meille koti ja tänne on aina ihana tulla. Eniten rakastan makuuhuoneen valoisuutta 10 vuotta pimeässä rintamamiestalossa asuneena ajatus luonnonvalolla täyttyvästä huoneesta on ihan älytön. Myös vaatehuone on mulle ihan uusi tuttavuus, mulla ei ole viimeiseen seitsemään vuoteen ollut edes vaatekaappia!
  Oletettavasti täältä kuitenkin puuttuu vielä mööpeli jos toinenkin. Pienissä tavaraa pursuavissa luukuissa asuvien on varmaan vaikea sitä käsittää, mutta asunto voi olla myös liian iso :-D Vaikka asunnon suuruus on yleensä suhteellista, 60 neliömetriä tuntuu ehkä vähän liian suurelta kahden ihmisen ensiasunnoksi. Mutta en silti valita, ainakin on tilaa.

(Jätin Jamin oman nurkkauksen videon ulkopuolelle, vaikka sen tänään herran vielä uinuessa pahimman rojun ja roskan alta esiin kaivoinkin. Tietokonepöytä skeittilautakelloineen ja xboxeineen on pyhä, joten let's keep it that way :-) Kerrottakoon kuitenkin, että nörttinurkkaus sijaitsee vaalean sohvan vieressä, olohuoneen oven viereisellä seinällä.)

42 kommenttia

 1. Ihanan näkönen koti teillä! :-) Ja toi sun uus kuva tossa oikeella, oot tosi kaunis!

  VastaaPoista
 2. Ihana koti ja muuten ihana video mitta toi biisi ahisti mua koko videon ajan, en tiiä miks ? :--Dd mutta oi ihana koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :-D Se on joo vähän masentava, tommonen tyynen synkee, mutta melkein tunnin etsimisen jälkeen en enää jaksanut kuunnelta yhtäkään royalty free -biisiä niin päädyin sitten tähän!

   Kiitos paljon :-) ♥

   Poista
 3. huhhuh kun aika menee äkkiä! just vasta aloin seuraamaan sun blogia (tai oikeestaan sitä edellistä) ja nyt muutit jo omaan kotiin. ihanan näkönen koti, sellanen kotoinen ja turvallinen, juuri sellainen kun kodin kuuluukin olla :-) kohta pääsen mäkin sisustamaan omaa kotia, kunhan tää lukio ja loput kirjoitukset rämmitään loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, niin se on mullakin vielä tuoreessa muistissa peruskoulun päättäjäiset ja ensitapaaminen Jamin kanssa. Nyt sitä ollankin jo tässä tilanteessa :-D Tavallaan vähän pelottavaa!

   Ja kiitos myös sulle :-) Oikein paljon tsemppiä kirjotuksiin!!

   Poista
 4. Kivan näköinen koti! Videosta itsessään en niinkään pitänyt, olisin toivonut esittelevämpää videota, nyt alkoi jo päätä särkemään läheltä kuvatut jutut, jatkuvasti heittelevä tarkennus ja sama musiikki.. Mutta nämähän on mielipidejuttuja, koti itsessään näytti oikein mukavalta ja selkeästi sen viihtyisyyden eteen on jotakin tehty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kyllä kuvailla sellasia isompia kokonaisuuksia 18-55mm -putkella, ideana olikin alunperin lähteä liikenteeseen etuovelta ja käydä kämppä läpi "mun omin silmin" ja siirsin ne koneellekin, mutta videon kuvanlaatu oli jo hämärätyneen iltapäivän johdosta sitten sellasta kuraa, ettei sitä ois kehdannut näyttää yhtään kellekään :-D

   Tyydyin siis kokoomaan tän 50-millisellä kuvatuista pätkistä! Mä myös loppujen lopuks ajattelin, että ehkä parempi pistää enempi tätä lähikuvausta. Säilyi edes hienoinen yksityisyys, kun esimerkiks kylppärin nurkassa nököttävä räjähtämispisteessä oleva pyykkikori ja tuo Jamin oma nurkkaus jäivät pois videolta.

   Kiitos jokatapauksessa! :-)

   Poista
 5. Vaatekaappi ihana!!! Teillä on kyl tosi iso koti oon ihan kade :D pakko kysyä että miten teillä on varaa? En kysy vittuillakseni vaan ihan ihmeyttäni. Ja tosiaan videosta tuli vähän pää kipee mutta kiva kun teit videon :) teetko joskus myös kotipostausta kuvien kanssa? Yksityiskohtia tai jtn sellasta. Ps mistä noi kädet ja kasvot laput on? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käymällä töissä :-D Ei Lahdessa, keskustan ulkopuolella sijaitsevat, peruskuntoset isotkaan kaksiot kauheen kalliita oo asua :-)

   Kaimmää kotipostausta jossain vaiheessa teen, sit kun täällä on yksityiskohtia mitä kuvailla :-D Noi tarrat on Puuilosta :-)

   Poista
  2. Okei kiitos vastauksesta, pitää käydä itsekkin niitä metsästämässä :)

   Poista
 6. Ärsyttävää katsoa tota videota kun koko ajan epätarkkana tosta taiteellisuusyrityksestä johtuen, ei tommosta jaksa katsoa :/ muutenkin jäi kokonaiskuva aika vaisuksi, kun lähikuvaa ja puolet videon ajasta sumentunutta yksityiskohtaa kuvattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on sitten voi voi :-)

   Kokonaiskuva on väistämättäkin vaisu, kun asunto on vielä useimman tavaranpaljouteen tottuneen silmään lähes tyhjillään :-D

   Poista
 7. Nyt oot kyllä kirjotellut ihan asiaa siinä suhteen että ei pidä masentua tuon takia. Mä oon joskus vähän ihmetellytkin sitä, miten jotkut kodit (blogeissa nähdyt) näyttää ekan muuttopäivän jälkeen täydellisesti sisustetuilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Kyllähän sitä säästöillä ja ennakoimisella (tavaran hankkimisella pikkuhiljaa etukäteen) pääsee aika pitkälle mitä sisustukseen tulee, mutta kyllä sitä silti tulee välillä ihmeteltyä et miten etenkin opiskelijoilla tai pienitulosilla, niinkuin meillä, voi olla varaa pistää kämppä kondikseen yhdessä yössä :-D

   Meillä on tällä hetkellä semmonen suunnitelma, et hankitaan kerran kuussa jotain vähän isompaa, niinku esimerkiks noita kalliita mattoja tai joku huonekalu, ettei talous mee ihan nurin. Tällä menolla kodin tekeminen on tosi hidasta, mutta ainakin varmaa!

   Poista
 8. Mun mielestä tää video oli kyl hyvä! Aluks ajattelin että katon vaan pienen pätkän, mutta sitte lopulta katoinki sen jo kokonaan iha huomaamatta:-D Ja teijän kämppä näyttää kyl tosi viihtyisältä ja kaikkien näitten postausten myötä alkaa kädet ihan syyhytä et pääsispä itekkin pian jo muuttaa, mutta ehkä sitä viel jonki aikaa malttaa odottaa ja pysyy porukoitte nurkissa:D

  Mäki oon kyl sitä mieltä et kuva postauski ois kiva, sitten kun on niitä "yksityiskohtia":D Pakko viel sanoo et musta ainaki on tosi kiva kun et oo sellane "täydellinen"-bloggaaja, vaan enemmän sellane tavallinen tallaaja kehen on helppo samaistua:) propsit siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :-D Ite tässä sillai miettii, et tavallaan ois kiva luuhata vielä porukoiden nurkissa, on niin kauhee ikävä koko ajan koko konkkaronkkaa vaikkei ne nyt kaukana tästä asukaan!

   Ja kiitos :-) Kiva kun joku osaa arvostaa tämmöstä keskinkertasuuttakin :-)

   Poista
 9. Ihan kivalta luukulta näyttää, mutta tuota videota oli tosi vaikea katsoa kun tarkennukset yms. päin vittua ja kuvaajan käsi tärisi kokoajan. Ymmärrän, että oot ihan amatööri mitä videokuvaukseen tulee, mutta eipä noihin tarkennuksia nyt niin vaikee oo asentaa kohilleen :-D Muuten sul on jeesi blogi, tosin tän taso on ehkä vähän huonontunu ton omaan kotiin muuton jälkeen kun tuntuu, että kaikki postaukset liittyy jotenki siihen.. mut juu keep going! Hirmu nätti ainaki oot (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen ihan btw eikä mitenkään henkilökohtasesti sua kohtaan mut mulla ei tällä hetkellä oo elämässä mitään muuta kuin kotona luuhaaminen ja töissä käyminen. Niin ja Jami. Sen takia blogin taso on "huonontunu". Mä tästä jo edellisen postauksen kommenttiboksiin avaudun, elämä ei oo aina pelkkää ruusuilla tanssimista ja välillä tulee taantumia. Voin mä tietysti lopettaa postaamisen kokonaankin, jos niin kyllästyttää. Valitettavasti mun elämässä ei tällä hetkellä vaan tapahdu mitään erikoista eikä kiinnosta pistää tapahtumaankaan, kun on jatkuvasti rättipoikkiväsynyt.
   Iso osa kavereista on muuttaneet muualle opiskelemaan, jotkut tekee töitä toisella puolella maapalloa. Vielä isompi osa on tällä hetkellä intissä. So that's that then.

   Mä voin sen verran sanoa, etten tahallani kerro teille vaan ja ainoastaan tästä mitä nyt oon kertonut. Jos jotain hienoa ja jännää tapahtuis, mä siitä blogissa aivan varmasti kertoisin. Nyt vaan on sellanen hetki elämässä, että mitään ei tapahdu ja se oletettavastikin vaikuttaa blogiin negatiivisesti.

   Kiitos kuitenkin kommentista.

   Poista
 10. tyhmä kun niin sumee video ja muutenki kaikki nii läheltä kuvattua ja sekavaa, olisit ottanu mielummin kuvia ja kuvannu ihan huoneesta huoneeseen kävelle ilman noita tarkennuksia sun muuta, koska olis kiva nähä asunnon muoto joka ei kyllä tästä videosta tuu selville :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ihan käsi sydämellä sanoa, ettei meidän asunnossa ole tuntemattomille ulkopuolisille mitään muuta nähtävää, kuin videolla näkyneet kohdat :-) Jos mä varta vasten oisin halunnut näyttää koko asunnon lattiasta kattoon pohjapiirroksia myöten, oisin sen tehnyt. Nyt vaan on hyväksyttävä se, etten mä halunnut sitä tehdä.

   Poista
  2. Öh ite sanoit aiemmin et kuvasit semmosen sun silmin videon muttet laittanu ku laatu kakka. Et siks että et halunnut sitä yksityisyyde vuoks. Vastaat taas ihan vitun koppavasti _joka ikiseen_ vähänki negatiivis sävytteiseen kommenttiin. Valoja ohoi. Ja video aiheutti migreenin

   Poista
  3. Se mitä en blogissa siis kerro ajatelleeni, en ole oikeasti ajatellut. Tämä selvä.

   Mene sitten lukemaan muita blogeja ja muiden bloggajien ei-koppavia kommentteja, jos tämä ottaa niin päähän :-) Sua enemmän mielyttäviä löytyy varmasti satoja, ellei tuhansia.

   Poista
 11. Pakko sanoa, että minusta tuo video on todella hieno ja taiteellinen, vaikka monet sitä näyttävät kritisoivan. Itse rakastuin tuohon rauhoittavaan musiikkiin, osasyy ehkä se, että olen aika väsynyt. :D Todella kaunis koti teillä. Tietynlainen epätäydellinen sisustus tuo omanlaistaan kotisuutta. Ja teillä on ihana vaatekaappi! :D Palatakseni vielä tohon videoon, minusta oli hyvä, ettet tehtyt sellaista peruskotipostausta, vaan hieman jotain erilaista. :) Oli todella mukavaa katseltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, että jotkut näistä kritisoijista on nyt olleet vaan turhan uteliaita ja odottaneet enemmän, ymmärrän toki sen. Mutta niinkuin postauksen tekstissäkin jo kerroin, ei asunnon "sisustus" oo vielä lähelläkään valmista :-) Sen takia en jotenkin nähnyt tarpeelliseks paljastaa koko asuntoa ja sen myötä esimerkiks tossa meidän eteisessä nököttävää Jamin isän (asui tässä ennen meitä) kuntopyörää, jota se ei oo vielä ehtinyt hakemaan pois. Saadaan ensimmäistä kertaa vierailevilta kavereilta kuulla tarpeeks humoristisia "ootko polkenu paljon" -kommentteja, ei sellasiin huvittais blogissakin vastailla :-D

   Ja kiitos muuten todella paljon kommentista :-) Itekin tykkäilen enempi fiilistelevistä videoista, vaikka yleensä silmä kovana telkkarista sisustusohjelmia seuraankin :-D Näille pettyneille ja videokuvauksesta ilmeisesti enemmän tietävillekin tiedoksi, semmonen "kunnollinen kotipostaus" tulee aikanaan. Nyt toistaseks, täällä ei kuitenkaan oo mitään muuta nähtävää :-)

   Poista
 12. Ihanaa ja kodikasta! <3 Räsymatot luo tunnelmaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Se on kyllä totta, etenkin kun niitä löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä :-D

   Poista
 13. näyttää kivalta kodilta, ja pikkuhiljaa saa hankittua niitä juttuja mitkä haluaa :) ja toivottavasti noi kriittisetkin kommentoijat tajuaa, että jokaiselle koti on erilainen ja on tärkeetä, että omassa kodissa on hyvä olla ja siellä on mukavaa :) kyl ne kaikki pikku tilpehöörit ja muut sisustusjutut tulee aikanaan! hiljaa hyvä tulee ;) oli mukava videopostaus! tsemppiä elämään ja työntekoon ja asunnon sisustamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa taitaa olla vuoden sana!

   Kiitos oikein paljon :-) Eiköhän tuo jokaisella oo selkärangassa, mutta joskus se uteliaisuus menee sen ohi :c

   Poista
 14. On teillä kyllä ihana kämppä :-)

  VastaaPoista
 15. Kivalta näyttää kämppä! :-) ja huomaamatta se täyttyy... muutin 18 neliöstä 30 neliöön ja ensimmäiset parikuukautta tuntu tyhjältä, nyt tavaraa pursuaa jokapuolelta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä voin uskoa :-D Meillä on nyt varmaan just sen verran kamaa, et 30-neliöinen asunto ois sopivissa määrin täynnä. Nyt täällä on semmosia typeriä tyhjiä länttejä mihin ei vaan keksi mitään! Olkkarissakin on suljettava ovi ja sen takia tohon tv-tason vasemmalle puolelle jää tyhjä läntti, mihin ei vaan mahdu mitään ellei tota ovea ota pois!

   Kiitos :-)

   Poista
 16. Ihana video :) ite tykkään muutenkin blogeissa just tommosista enemmän yksityiskohtiin (vaikka ei oliskaan niin älyttömän ihmeellisiä) keskittyvästä videosta kun ota-kuva-koko-huoneesta-ja-jaa-se-tuntemattomille tyylistä esitellä omaa kotia tai huonetta. Mun mielestä ei todellakaan tarvitse jakaa koko blogimaailmalle täysin omaa kotia, oli miten uteliaita anoja tahansa :-DD Ja tuo musiikki on ihana, mikä se on?? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :-) Mustakin semmoset "liikaa paljastavat" on jotenkin .. tylsiä. Tai ei tylsiä mutta semmosia, semmosia :-D

   Biisin löysin youtuben omasta musiikkikirjastosta, missä on tekijänoikeusvapaita biisejä videoita varten. Nyt en vaan kuollaksenikaan muista, miten sille sivulle pääs saatika et mikä biisin nimi on :( Tyyni-kategorian alta kuitenkin löytyy, jos sä onnistut ko. saitin löytämään!

   Poista
 17. onks toi missä päin lahtea ja onko paha vuokra? kauhee muutto kuume iskeny viime aikoina, mut eiköhän ´kannata viellä pari vuotta kotona asua,
  sen haluisin kysyä kun et ole aiemmin vastannu kommenttiini että ku olit alaikänen ja jami täysikänen ni harmittiko sua kun et ite päässy baareihin mutta sit poikaystävä pääsi? ihana koti teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsi-Lahden suunnilla, 5km keskustasta :-) Vuokra on vesi-, sauna ja -autopaikkamaksuineen vähän päälle 600. Ja joo, kannattaa siitä kotona asumiesta ottaa kaikki irti, kun vielä voi :-)

   Ja noh, sillai en ees ajatellut asiaa, ku olin kuitenki sen verta paljon nuorempi ku Jamilla oli se "pahin" baarissaravaamisikä (olin 15 ku Jami täytti 18). Sillon alussa meijän suhde ei ollu vielä ees niin vakavalla pohjalla et oisin harmistunu siitä, että Jami on jossain ja mä oon omanikästen kavereideni kanssa.
   Ärsyttämään rupes vasta 2012, kun olin jo niin lähellä täysikäsyyttä ja ne omanikäsetki kaverit ympärillä täytti kaheksaatoista samalla ku ite sain odotella joulukuuhun asti :-D Sillon Jami kyllä ennemmin halus jäädä mun kanssa useemmin, ku et ois lähteny baarii kavereiden kanssa, mut sit ku se oikeesti halus mennä ni en mä halunnu sitä estää ja olla pirttihirmu :-D

   Emmä nytkää käy baareissa läheskää niin paljon ku Jami käy, vaikka ikää ois. Nyt yhdessä asuessa musta on parina viikonloppuna ollu ihan kivaa olla yksinään kotona, ku Jami on ollu jossai reissussa :-)

   Poista
 18. Hui! Näytti ihan meidän keittiöltä :D Meilläkin siis tosiaan ensimmäinen asunto ja koko paikkakunnan vanhimmasta rivitalosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa aikalailla kaikki 90-luvulla peruskorjatut keittiöt olla samaa settiä :-D Ite ainakin muistan useammankin keittiön menneisyyden kodeistani, joissa toistui samat pintamateriaalit ja pyökinväriset vetimet/ovien karmit!

   Ja toi on varmaan jo jonkinmoinen ennätys, onko millä vuosikymmenellä rakennettu? Meidän talo on rakennettu 70-luvun puolivälissä, jolloin varmaan valtaosa ainakin tän seudun kerros- ja rivitaloista on pystyyn pykätty myös :-)

   Poista
  2. Juu tämäki jollai 70-luvulla tai jopa aiemmin :D

   Poista
 19. Wow teillä on täysin samanlainen pohjaratkaisu kun kaverini asunnossa :-D ihan kun ois menny sinne kylään kun katto tätä videoo. Tosin ennen talot rakennettiin samoilla papereilla että ihmekös tuo, aika yleistä että asunnoissa toistuu ne samat pohjaratkaisut :) tää oli kiva video! Ja ihanaa, että teillä on kodin näköinen koti, eikä suoraan repästy jostain Ikean kuvastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :-D Mäkin oon kerran aikasemmin asunut melkein samanlaisessa asunnossa, siinä vaan oli vielä yksi makuuhuone lisää. Kivoja nää 70-luvulla rakennetut ja 90-luvulla peruskorjatut peruskämpät!

   Kiitos paljon, paljon tosn vielä puuttuu ja tulee puuttumaan vielä pitkään! :-)

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne